Terug
April 26, 2023

Veld Koeltechniek acquires Uyterlinde

Veld Koeltechniek neemt service specialist Uyterlinde over

Het Groenlose Veld Koeltechniek (specialist in koudetechniek in verschillende eindmarkten) heeft met ingang van dinsdag 25 april Uyterlinde Koeltechniek uit Schelluinen overgenomen. Dankzij deze overname groeit de onderneming naar 280 medewerkers. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Uyterlinde Koeltechniek is een landelijk opererend koeltechnisch onderhouds- en servicespecialist voor met name de horeca- en grootkeukenmarkt. De activiteiten van Uyterlinde sluiten aan bij die van Veld Koeltechniek in de Foodservice-eindmarkt. Het bedrijf uit Schelluinen is opgericht in 2005 en telt 20 gespecialiseerde medewerkers. 

F-Gassen certificering

De directie van Veld Koeltechniek kan dankzij deze acquisitie de serviceactiviteiten verder uitbreiden. “Ook voegen we onder andere een sterk team met F-Gassen gecertificeerde koeltechnici toe aan de groep,” zegt algemeen directeur Michel Berends. “De focus van Uyterlinde richt zich op het bieden van hoogwaardige service aan hun klanten en dat uitgangspunt sluit naadloos aan op onze strategie om maximale bedrijfszekerheid te kunnen bieden aan ónze klanten, waar ze zich ook maar bevinden.”

De oprichters van Uyterlinde Koeltechniek, Michiel en Inge Uyterlinde, zien in Veld Koeltechniek de ideale partij om samen de toekomst mee in te gaan. Michiel Uyterlinde: “Veld Koeltechniek is een gerenommeerde naam in onze sector. Voor onze medewerkers en klanten biedt dit interessante mogelijkheden; dit was voor ons een zeer belangrijke overweging om voor Veld Koeltechniek te kiezen als toekomstig partner.”

Doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

Voor de medewerkers van Uyterlinde Koeltechniek verandert er weinig, behalve dat beide bedrijven elkaar gaan versterken. Dit biedt onder meer diverse doorgroeimogelijkheden voor medewerkers om bijvoorbeeld service te gaan leveren aan supermarktinstallaties of complexere industriële installaties. Ook zijn er ontwikkelmogelijkheden om meer te leren op het gebied van natuurlijke koudemiddelen zoals Co2 en ammoniak, waar Veld Koeltechniek specialist in is en een eigen Academy voor heeft. Uyterlinde Koeltechniek blijft actief vanuit de huidige locatie in Schelluinen, waar Michiel en Inge Uyterlinde nog respectievelijk 12 en 6 maanden zorgen voor een gestroomlijnde overdracht. De zoons, Jelle en Nick Uyterlinde, zullen ook in de toekomst betrokken zijn bij Uyterlinde Koeltechniek.

Passende overnamekandidaten

Sinds november 2022 is Veld Koeltechniek in handen van de directie samen met investeerder 365 Capital. Sindsdien is er een strategie uitgestippeld gericht op het bouwen aan een leidende specialist in koudetechniek. Onderdeel van deze strategie is, behalve installaties, ook het kunnen bieden van een kwalitatief serviceaanbod. Uyterlinde Koeltechniek sluit hier naadloos op aan. Verder ligt de focus op duurzaamheid en innovatie. Veld Koeltechniek zet hierdoor naar verwachting de sterke organische groei van de afgelopen jaren ook de komende jaren door.

Behalve organische groei is er een zoektocht in gang gezet naar passende overnamekandidaten in de koudetechniek in Nederland en Duitsland om deze groei nog verder te versnellen. Naast Uyterlinde maakt ook het al eerder overgenomen Jannink uit Nijverdal deel uit van de onderneming.

De komende jaren zet Veld Koeltechniek zwaarder in op duurzaamheid en innovatie en op preventief en correctief onderhoud door monitoring van installaties op afstand. Ook datamanagement speelt een steeds belangrijkere rol. Veld wil op die manier een totaalaanbieder worden van diensten op het gebied van koudetechniek en energiebeheer.

Marktlink Fusies & Overnames begeleidde Uyterlinde Koeltechniek bij de transactie. Veld Koeltechniek werd geadviseerd door Vriman en KPMG.